Αλυκες- DA

ALIKES BEACH

Στο νοτιοανατολικό άκρο της Θάσου βρίσκεται η Αλυκή, με δύο από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες, αλλά συνάμα και πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Στην Αλυκή υπάρχουν δύο κόλποι, οι οποίοι αποτελούν φυσικό αγκυροβόλιο για μικρά αλιευτικά και τουριστικα σκαφοι Μπορείτε να συνδυάσετε τη θάλασσα κάνοτας πεζοπορία στο μονοπάτι περιμετρικά της Αλυκής επισκέπτοντας έτσι τον αρχαιολογικο χωρο που διαθετη η περιοχη.

Η νότια παραλία στην Αλυκή είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της και έχει άμμο μέσα κι έξω από την ακτή. Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και ουζερί για καλό φαγητό. Σφύζει από ζωή, ρυθμό και επισκέπτες. Από την άλλη, η βόρεια παραλία δεν είναι πολυσύχναστη και είναι οργανωμένη σε ένα μόνο σημείο της. Διαθέτει άμμο και βότσαλα κατά την είσοδο στα γαλαζοπράσινα νερά.

Tα πλοια μας προσεγγιζουν αυτή τη παραλια όταν πραγματοποιουν την κρουαζιερα ‘’Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ’’ ως εκτη σταση και αγγυροβολουν σε αυτή για περιπου μιση ωρα κολυμπι,και όταν πραγματοποιουν της ‘’ΗΜΕΡΙΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ’’ ως τεταρτη σταση και αγγυροβολουν σε αυτή για περιπου 1 ωρα κολυμπι η και για επισκεψη στη παραλια.